Sanatate pentru comunitate!

 

Elvira Cucu-Dumitrescu Fundația Comunitară Vâlcea

66% Complete
1,650 RON
Sumă strânsă
2,500 RON
Target
5
Donații

Mă simt vâlceancă chiar și departe de orașul natal. Am absolvit Școala Generala nr. 9 (din spatele blocului) și apoi Școala Normală din Rm. Vâlcea. Acum sunt în București și lucrez în consultanță pentru fonduri nerambursabile.

Mă consider norocoasă că am ocazia să mă implic atât în dezvoltarea societății civile vâlcene, cât și în acțiunile și proiectele dezvoltate în comunitatea în care locuiesc de către Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff (București).

De ce sănătate şi prevenţie? Pentru că e nevoie de o abordare mai țintită, mai ”umană”. Sistemul (de sănătate) uită adesea că are de-a face cu oameni... cu oameni aflați în suferință.

De ce Stoenești? Simplu: acolo este un medic de familie inimos, cu dragoste de meserie și sensibil la suferința oamenilor. Suntem prietene din facultate, am învățat împreună pentru examene și ne-am fost una alteia familia departe de casă. Am văzut cât de mult își ia în serios meseria, iar de atunci nu a făcut decât să-mi reconfirme lucrul ăsta.

Susțin acest proiect pentru că... cifrele vorbesc de la sine. Hipertensiunea arterială este cea mai răspândită boala cronică, însă doar 3 din 7 adulţi hipertensivi sunt conştienţi că au această problemă de sănătate. Prevalența diabetului și prediabetului în populația adultă din România este de 12,4% (2017), dar medicii atrag atenţia că jumătate din românii bolnavi de diabet nu sunt diagnosticaţi.

Aș vrea să știu că vor fi mai puțini copii și nepoți rămași fără cei dragi alături de ei din cauza unor boli care pot fi "duse pe picioare" dacă oamenii sunt conștienți, informați, dispuși să schimbe lucrurile care le fac rău și, mai ales, ajutați pe tot parcursul ăsta. Nu doar de către familie (debușeul principal), ci și de către întreaga comunitate căreia îi aparțin.

Vă invit să susţinem împreună proiectul şi să îl ducem şi în alte comunităţi!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară.

Fundatia Comunitara Valcea este un reper in societatea valceana, un partener dinamic care sprijina initiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunitatii. 

”Sănătate pentru comunitate în Stoenești” este proiectul Grupului de Inițiativă cu același nume care s-a organizat în jurul unui medic și a prietenilor săi care au înțeles implicațiile pe care bolile cardiovasculare si diabetul le au nu numai asupra pacienților, dar și asupra familiilor lor și comunității căreia îi aparțin.

Proiectul își propune să ajute comunitatea să conștientizeze aceste aspecte și să găsească în interior resurse pentru a le diminua impactul negativ și a crește coerența comunității locale în general.

Nu ești neaparăt un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi. Poți face asta pe Galantom prin intermediul 30 Day Fundraising Challenge. Provocarea ta va fi să implementezi o campanie de fun

 

5 Donații

04 Jun 2019

Alexandru Constantin Lorinti

100 RON
01 Jun 2019
1,150 RON
16 May 2019

Anonymous

150 RON
11 May 2019
Succes!
11 May 2019