Colectăm selectiv pentru copiii din județul Vâlcea!

 

Silvia Petre Fundația Comunitară Vâlcea

45.333333333333% Complete
680 RON
Sumă strânsă
1,500 RON
Target
8
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Greta Thunberg ne-a învățat că nimeni nu e prea mic să facă diferența. În cazul meu aș spune că nimeni nu e prea bătrân să facă diferența. Sau că, dacă nu putem schimba totul, nu e un motiv să nu schimbăm nimic. Sau că, pentru ca răul să se întâmple, e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic. 

Greta și-a îndemnat colegii să nu meargă la școală pentru a convinge mai-marii planetei să ia măsuri concrete pentru reducerea emisiilor de carbon. Dar zeci de copii din Măciuca, Fârtățești, Pietrari, Tomșani și alte comune vâlcene nu pot merge la școală nu pentru că ar fi de acord cu Greta (de care sigur nici n-au auzit) ci pentru că nu au încălțăminte corespunzătoare. Sau hăinuțe, rechizite, ghiozdane. Sau un sandwich la pachețel. Pentru că părinții lor sunt plecați – undeva în lumea asta, cine știe pe unde, sau chiar într-o lume mai bună, dar fără întoarcere. Dacă le vorbim acestor copii - sau colegilor lor, mai norocoși, cu ambii părinți și cu un pachețel generos în ghiozdan - despre Greta Thunberg, încălzirea globală și necesitatea colectării selective pentru a proteja planeta, în cel mai bun caz îmi vor zâmbi condescendent. Dar dacă le explicăm că ei pot lua bani pe deșeurile pe care acum le aruncă la grămadă, uneori chiar pe marginea drumului (și nu din rea voință ci din lipsa unei infrastructuri adecvate) și cu acești bani își pot ajuta colegii mai puțin norocoși sigur vor coopera.

Mesajul ”Colectează selectiv pentru a ajuta copiii fără copilărie” are efect. O văd de un an de zile în cartierul și orașul meu - unde acum se strâng peste 3000 lei lunar din valorificarea materialelor reciclabile. (O văd chiar în familie, la soțul meu destul de indiferent față de încălzirea globală dar care, de când a început programul de reciclare în folosul copiilor, a amenajat din proprie inițiativă recipiente pentru PET-uri, doze de aluminiu, sticlă și hârtie).

Iar dacă le oferim și containere speciale pentru fracțiuni reciclabile de deșeuri, colectarea selectivă devine chiar amuzantă. Și vor dori nu doar să ajute copiii defavorizați din comunitate ci și să sprijine colegi din alte școli, alte comune, să își cumpere containere pentru colectare selectivă. Și să participe, împreună, la acțiuni plăcute, distractive și utile care duc, în final, la dezvoltarea spiritului comunitar. Pentru că nimeni nu e prea mic să facă diferența. Într-un sat, într-un cartier, într-un județ.

Că asta duce, pe termen lung, la reducerea emisiilor de carbon e un bonus neașteptat. Ajutați-ne să îi ajutăm!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară.

Fundatia Comunitara Valcea este un reper in societatea valceana, un partener dinamic care sprijina initiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunitatii. 

Colectează eficient pentru tine și comunitate are dublu rol - grijă față de mediu și organizare comunitară. În prim-plan este o campanie de reciclare a deșeurilor din mediul rural în care elevi, profesori și părinți sunt învățați despre colectarea selectivă, reciclarea materialelor și reutilizarea acestora, ca ulterior să dea mai departe cunoștințe și resurse altor școli pentru a le urma exemplul.

Nu ești neapărat un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria ta campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi. Poti face asta pe Galantom prin intermediul campaniei 30 Day Fundraising Challenge. Provocarea ta va fi să implementezi o cam

 

8 Donații

ciani ioana

75 RON
Felicitari pentru proiectele frumoase pe care le desfasurati in judet !
06 Aug 2020
Sprijinim ”Copiii fără copilărie”!
18 Mar 2020

George D

20 RON
14 Mar 2020
10 Mar 2020

Anonymous

30 RON
Un proiect fain care asigura si implicare de durata, precum si rezultate imediate. Spor!
09 Mar 2020

Anonymous

100 RON
09 Mar 2020
08 Mar 2020

Anonymous

50 RON
Succes, avem nevoie de proiecte ca acesta pentru comunitate
04 Mar 2020
Silvia Petre : Fundația Comunitară Vâlcea
Colectăm selectiv pentru copiii din județul Vâlcea!