Fundația Comunitară Vâlcea

Fundația Comunitară Vâlcea

Proiecte

Fundația Comunitară Vâlcea
Cel mai mare mural din Râmnicu Vâlcea
Vrem să facem un mural pe tema “Mobilității urbane alternative”, continuând campania Vrem pista de biciclete pe Valea Oltului, pentru a atrage atenția asupra nevoii de includere a falezei râului Olt în viața comunității.
Fundația Comunitară Vâlcea
Fondul Științescu
FondulȘtiințescu - o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care încurajează  mentori pasionați să le arate copiilor - prin experimente si jocuri – latura disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.  
Fundația Comunitară Vâlcea
Sustine Fundatia Comunitara Valcea in 2022
În august împlinim 3 ani de activitate: 30 granturi acordate, 1 milion de lei investiți în Vâlcea! Vă solicităm sprijinul pentru a putea continua ce am început în comunitatea vâlceană! Împreună pentru județul Vâlcea!
Fundația Comunitară Vâlcea
Cercul Donatorilor Valceni - Govora - premisele unui oras ideal
"Govora - premisele unui oraș ideal" - ideea de a implica autoritățile locale și alți factori decizionali din zona Băilor Govora în procesul de dezvoltare locală durabilă, prin punerea în valoare a patrimoniului cultural local. 
Fundația Comunitară Vâlcea
Sustine Fundatia Comunitara Valcea in 2021
Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară, un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină inițiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunității. Ne propunem să restabilim încrederea și cooperarea dintre toate rotițele comunității vâlcene, să oferim resurse, să inspirăm și să-i mobilizăm pe cei din jurul nostru: ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice - contribuind astfel la dezvoltarea comunității vâlcene. Vă solicităm sprijinul pentru a putea continua ce am început în comunitatea vâlceană! Împreună pentru județul Vâlcea! https://www.facebook.com/FundatiaComunitaraValcea/
Fundația Comunitară Vâlcea
Sustine Fundatia Comunitara Valcea 2020
Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară, un reper în societatea vâlceană, un partener dinamic care sprijină inițiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunității. Vă solicităm sprijinul pentru a putea continua ce am început în comunitatea vâlceană! Împreună pentru județul Vâlcea! https://www.facebook.com/FundatiaComunitaraValcea/
Fundația Comunitară Vâlcea
Youth Hub Ramnicu Valcea
Râmnicu Vâlcea nu dispune actualmente de un spațiu public care să ȋncurajeze comuniunea şiinteracțiunea tinerilor, dincolo de ecranele digitale, prin evenimente culturale, recreative, civice,antreprenoriale sau comunitare, ce pot deveni un punct focal de ȋntâlnire. În ȋntâmpinarea acestei nevoi, ȋnființarea Youth Hub, inițiativă a trei asociații din Râmnicu Vâlcea (Youthon the Move, AIDE şi Avangarde), este susținută şi de dorința celor peste 100 de repondenți care aucompletat chestionarul cu privire la oportunitatea unei astfel de locații destinate tinerilor. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1RQcgUuIO3dutVfORndOZVEMOInPtueDXhU_OMfEPjdW5ew/viewform
Fundația Comunitară Vâlcea
Asociatia Serenity - Impreuna e mai usor
Scopul proiectului:Promovarea sănătații fizice, mentale şi emoționale a copiilor, educarea acestora spre autocunoaştere şi dezvoltare personală şi sprijinirea lor pentru optimizarea performanțelor personale. Psihoterapeuții îşi propun înfiinţarea unui grup de dezvoltare personală pentru adolescenţii proveniti din familii monoparentale, care au un părinte decedat. Echipa proiectului este formata din doi psihoterapeuți: • Laţiu Andreea Iuliana - psihoterapeut cu formare in psihoterapie experientiala a unificarii: copil-adult-cuplu-familie • Bălteanu Claudia - psihoterapeut cu formare in psihoterapie experientiala a unificarii: copil-adult-cuplu-familie
Fundația Comunitară Vâlcea
Cercul Donatorilor Valceni - Poluarea aerului - monitorizare si solutii
Poluarea aerului - monitorizare și soluții presupune instalarea unor senzori de măsurare a calității aerului, conștientizarea factorilor poluanți din oraș și găsirea de soluții alături de școlile participante, elevi, părinți și autorități. Proiect inițiat de elevi - o mostră de educație STEM în Vâlcea.
Fundația Comunitară Vâlcea
Cercul Donatorilor Valceni - Colecteaza eficient pentru tine si comunitate
Colectează eficient pentru tine și comunitate are dublu rol - grijă față de mediu și organizare comunitară. În prim-plan este o campanie de reciclare a deșeurilor din mediul rural în care elevi, profesori și părinți sunt învățați despre colectarea selectivă, reciclarea materialelor și reutilizarea acestora, ca ulterior să dea mai departe cunoștințe și resurse altor școli pentru a le urma exemplul.
Fundația Comunitară Vâlcea
Sustine infiintarea Fundatiei Comunitare Valcea
Pentru a înfiinţa Fundaţia Comunitară Vâlcea şi pentru a derula proiectele pe care ni le propunem avem nevoie de un patrimoniu de 204 000 (doua sute patru mii) de lei. Din aceştia, minim 102 000 (o suta doua de mii) de lei vor fi strânşi prin donaţii, sponsorizări şi evenimente de grupul de iniţiativă, iar restul de 102 000 vor fi primiţi de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, prin proiectul de extindere al reţelei de Fundaţii Comunitare. 
Fundația Comunitară Vâlcea
Proiectele sociale ale Asociatiei Mamici din Valcea
Asociația Mămici din Vâlcea, infiintata in 2015, este unul dintre cele mai active ONG-ul din județul Vâlcea. Acțiunile mămicilor sunt numeroase, pe mai multe ramuri de activitate, printre care salvarea vieților copiilor aflați în stare gravă de sănătate, ajutorarea familiilor defavorizate, organizarea de evenimente interactive pentru copii, conferințe educative, dar și suportul informativ al unui grup cu peste 7.000 membre.