Cel mai mare mural din Râmnicu Vâlcea

Status: Finantat

Vrem să facem un mural pe tema “Mobilității urbane alternative”, continuând campania Vrem pista de biciclete pe Valea Oltului, pentru a atrage atenția asupra nevoii de includere a falezei râului Olt în viața comunității.

Target:

Platforma de Inițiativă Locală Vâlcea se alătura primului festival de artă stradală din Râmnicu Vâlcea cu propunerea de realizare a unui mural pe tema “Mobilității urbane alternative”. Această acțiune reprezintă continuarea campaniei noastre “Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” și își propune creșterea gradului de conștientizare a nevoii de includere a falezei râului Olt în viața comunității, ca spațiu de recreere și ca alternativă la mobilitatea urbană clasică. De aceea locația aleasă pentru acest mural se află în proximitatea zonei de faleză, sub podul Tudor Vladimirescu, pe malul drept al râului.

Concomitent cu transmiterea mesajului despre mobilitate urbană, muralul ce va avea dimensiunea de 102 m², are și rol de revitalizare a spațiului urban prin artă. Arta în spațiul public reprezintă un subiect aparte pentru diversitatea culturală a Râmnicului.

Grupul de inițiativă s-a format în august 2021 sub forma unei platforme de activism local, grup de discuții format din prieteni apropiați care își doreau să rămână conectați la comunitatea locală și să facă parte din acțiunile transformative care au un impact pozitiv asupra acesteia.

Bugetul necesar proiectului este de 9000 de lei, această sumă reprezentând cheltuielile cu materialele folosite, cât și onorariul artistului.