Sustine infiintarea Fundatiei Comunitare Valcea

Status: Finantat

Pentru a înfiinţa Fundaţia Comunitară Vâlcea şi pentru a derula proiectele pe care ni le propunem avem nevoie de un patrimoniu de 204 000 (doua sute patru mii) de lei. Din aceştia, minim 102 000 (o suta doua de mii) de lei vor fi strânşi prin donaţii, sponsorizări şi evenimente de grupul de iniţiativă, iar restul de 102 000 vor fi primiţi de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, prin proiectul de extindere al reţelei de Fundaţii Comunitare. 

Suma:

22,953 RON

Galantomi:

1

Donatii:

139

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Am format la Râmnicu Vâlcea un grup solid de oameni entuziaşti şi suntem în plin proces de formare şi învăţare pentru a deveni Fundaţia Comunitară Vâlcea. Beneficiem de susţinerea şi experienţa celorlalte fundaţii comunitare din România (16 la număr) precum şi de ajutorul şi tutela celor de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare.

fundaţie comunitară se bazează pe o colaborare continuă cu resursele locale, de toate tipurile, cu scopul de a face comunitatea să crească – mai exact are un rol de facilitator între resursele şi nevoile dintr-o anumită arie geografică, distribuind idei, experienta, fonduri, şi conectând oameni.

Conform Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii pentru a înfiinţa o fundaţie, este nevoie de un patrimoniu  în valoare totală de cel puţin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundaţiei. Adică pentru a înfiinţa Fundaţia Comunitară Vâlcea şi a derula proiectele pe care ni le propunem avem nevoie de un patrimoniu de 204 000 de mii de lei. Din aceştia, minim 102 000 vor fi strânşi prin donaţii, sponsorizări şi evenimente de grupul de iniţiativă, iar restul de 102 000 vor fi primiţi de la ARC - Asociaţia pentru Relaţii Comunitare, prin proiectul de extindere al reţelei de Fundaţii Comunitare. 

Am strans deja 76000 de lei din campaniile pe Galantom, donatii individuale, sponsorizari si organizare de evenimente. Ajutati-ne pentru restul de 25%!

Suntem foarte dornici să învăţăm din experienţele Fundaţiilor Comunitare deja existente şi să implementăm cel puţin o parte din proiectele de succes derulate de ei, după înfiinţarea fundaţiei:

- programe educaţionale gen YouthBank (program naţional de educaţie şi antreprenoriat social pentru adolescenţi)

- programe precum Fondul Ştiinţescu (oferă elevilor alternative practice prin care descoperă utilitatea educaţiei STEAM (Stiinta, tehnologie, inginerie, arta si matematica)

- evenimente sportive gen Maraton, Ciclathon, Swimathon de strângere de fonduri

- proiecte de interes comunitar în zonele unde identificăm nevoi prioritare - educaţie, cultură, sport, social, antreprenoriat