Proiectele sociale ale Asociatiei Mamici din Valcea

Status: Finantat

Asociația Mămici din Vâlcea, infiintata in 2015, este unul dintre cele mai active ONG-ul din județul Vâlcea. Acțiunile mămicilor sunt numeroase, pe mai multe ramuri de activitate, printre care salvarea vieților copiilor aflați în stare gravă de sănătate, ajutorarea familiilor defavorizate, organizarea de evenimente interactive pentru copii, conferințe educative, dar și suportul informativ al unui grup cu peste 7.000 membre.

Mămicile își doresc o schimbare în bine pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, o evoluție constantă, o comunitate unită care să le ajute să crească suflete sănătoase. Printre proiectele susținute și realizate de Asociația Mămici din Vâlcea menționăm:

- strângeri de fonduri pentru copii în stare gravă (de exemplu, în 2 luni au mobilizat comunitatea și au strâns 45000 de EUR pentru Radu, un băiețel de 10 ani care avea nevoie de a șasea operație pe creier)

- sprijinirea familiilor defavorizate (ridicarea unei case cu ajutorul comunității de mămici pentru băiețelul Sebi)

- preluarea rolului de asistent social (găsirea de locuri muncă pentru părinți; înscrierea copiilor la școală; sprijin pentru dobândirea de acte; plata chiriei pentru mame singure)

- sprijinirea copiilor la începutul anului școlar (donarea de ghiozdane echipate în 2018)

- organizarea de evenimente (Proiectul Anual Crăciun, evenimente interactive pentru copii, Ziua Copilului, Ziua Iei, evenimente caritabile)

- conferințe de parentaj pe teme de actualitate (Violența în școli),

- tabere pentru copiii defavorizati si alte proiecte si initiative.

Grupul de Inițiativă Fundația Comunitară Valcea intenționează să sprijine dezvoltarea proiectelor Asociației Mămici din Vâlcea pentru a crește împreună încrederea unii în alții și în mediul asociativ vâlcean.