Cercul Donatorilor Valceni - Asociaţia Vatra cu Idei - “Aventuri culinare în Vatra lui Bălcescu”

Status: Finantat

Asociaţia Vatra cu idei propune un proiect de dezvoltare comunitară prin gastronomie. “Aventuri culinare în Vatra lui Bălcescu” este la a treia ediţie şi implică descoperirea unor produse culinare tradiționale, cu rețete de altă dată, care ar putea deveni reprezentative pentru Valea Topologului, un concurs culinar (eveniment gastronomic cu 100 de invitaţi) şi promovarea zonei şi a obiectivelor existente (Vatra Park, Memorialul Bălcescu). Ediţiile anterioare au dat aripi comunităţii, aşa că echipa Vatra cu Idei îşi doreşte ca acest tip de activităţi să fie organizate an de an, cu implicarea tot mai mare a participanţilor.

Cercul Donatorilor Vâlceni este o oportunitate excelentă de a face legătura între cei care nu mai locuiesc în Vâlcea, dar sunt “cu sufletul acasă” și proiecte concrete care își propun să contribuie la dezvoltarea socio-economică a județului și a României.

Cu ajutorul unui juriu independent am selectat 3 proiecte pe care le vom prezenta, alături de iniţiatorii lor, pe 7 februarie 2019, de la ora 18.00, la Nod makerspace, în Bucureşti.

Asociaţia Vatra cu idei propune un proiect de dezvoltare comunitară prin gastronomie. “Aventuri culinare în Vatra lui Bălcescu” este la a treia ediţie şi implică descoperirea unor produse culinare tradiționale, cu rețete de altă dată, care ar putea deveni reprezentative pentru Valea Topologului, un concurs culinar (eveniment gastronomic cu 100 de invitaţi) şi promovarea zonei şi a obiectivelor existente (Vatra Park, Memorialul Bălcescu). Ediţiile anterioare au dat aripi comunităţii, aşa că echipa Vatra cu Idei îşi doreşte ca acest tip de activităţi să fie organizate an de an, cu implicarea tot mai mare a participanţilor.

Fondată în anul 2013, asociatia creeaza și implementeaza programe si proiecte cu caracter educativ si social: Aleea Terapeutică, ”Vreau și eu la liceu”, ”Vatra Park”, ”Hora Iilor”, ”Șezătoare la Vatra”. Toate se desfășoară în comunitate (asociația a dezvoltat și un program de voluntariat și lucrează și cu câțiva elevi-voluntari), iar Vatra cu idei își propune să găsească mijloacele cele mai eficiente pentru ca membrii comunității să se întâlnească (lucru din ce în ce mai greu), să facă lucruri împreună, din care să crească imaginea comunei și propria dezvoltare.

Bugetul proiectului este de 6820 de lei pentru ingrediente, logistica de bucatarie (mese, vesela), imprimare de materiale promotionale, premii pentru concursul culinar, transport, comunicare, management de proiect.

Daca se strang mai multi bani, acestia vor fi folositi pentru gasirea unor solutii de crestere a proiectului.