Cercul Donatorilor Valceni - Sanatate pentru comunitate in Stoenesti

Status: Finantat

”Sănătate pentru comunitate în Stoenești” este proiectul Grupului de Inițiativă cu același nume care s-a organizat în jurul unui medic și a prietenilor săi care au înțeles implicațiile pe care bolile cardiovasculare si diabetul le au nu numai asupra pacienților, dar și asupra familiilor lor și comunității căreia îi aparțin.

Proiectul își propune să ajute comunitatea să conștientizeze aceste aspecte și să găsească în interior resurse pentru a le diminua impactul negativ și a crește coerența comunității locale în general.

Suma:

1,650 RON

Galantomi:

1

Donatii:

5

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

”Sănătate pentru comunitate în Stoenești” este proiectul Grupului de Inițiativă cu același nume care s-a organizat în jurul unui medic și a prietenilor săi care au înțeles implicațiile pe care bolile cardiovasculare si diabetul le au nu numai asupra pacienților, dar și asupra familiilor lor și comunității căreia îi aparțin.

Proiectul își propune să ajute comunitatea să conștientizeze aceste aspecte și să găsească în interior resurse pentru a le diminua impactul negativ și a crește coerența comunității locale în general. Astfel, proiectul include 2 întâlniri cu un număr de minim 30 participanți fiecare, pacienți diagnosticați cu hipertensiune, diabet, AVC și membri ai familiilor acestora, ca și membri ai administrației locale.

De asemenea, în cadrul proiectului se va realiza un mini-screening pe această problematică în comunitatea Stoenești, pe baza efectuării unui număr de măsurători (minim 580) privind câțiva indicatori relevanți pentru afecțiunile cărora se adresează proiectul (glicemie, colesterol, acid uric, hemoglobina). Screeningul propus va include în special persoane care prezintă factori de risc pentru diabet și / sau hipertensiune (inclusiv copii și tineri). Acest proiect poate fi o inspiratie si pentru alte comunitati din judet si pentru alte initiative medicale care vizeaza preventia. 

Bugetul proiectului este de 4500 de lei, bani ce vor fi folositi pentru achiziționarea echipamentelor medicale necesare (pulsoximetru, aparat măsură glicemie, colesterol, acid uric, hemoglobina, testere), organizarea intalnirilor, realizarea de materiale de comunicare si distribuirea lor, expertiza tehnica si management de proiect.

Daca se strang mai multi bani, acestia vor fi folositi pentru cresterea capacitatii organizationale a grupului.