Cercul Donatorilor Valceni - Govora - premisele unui oras ideal

"Govora - premisele unui oraș ideal" pornește de la ideea de a implica autoritățile locale și alți factori decizionali din zona Băilor Govora în procesul de dezvoltare locală durabilă, prin punerea în valoare a patrimoniului cultural local. În prezent, strategia de dezvoltare locală identifică starea clădirilor istorice (fie ele monumente istorice sau nu) ca un punct slab, fără a veni cu recomandări de acțiune.

Initiatorii proiectului sunt arhitecții Ștefania Hîrleață și Radu Tîrcă, alături de Asociația ARCHÉ. Asociația a fost fondată în 2012 cu misiunea de a susține și de a promova interesul pentru patrimoniu, prin înțelegerea rolului social al acestuia și a valorilor specifice. Principalele lor proiecte sunt Monumente Uitate (program cultural dedicat castelelor și conacelor din România), Școala de Vară ARCHÉ (workshop pluridisciplinar de cercetare a patrimoniului), Castle Break (program de tururi culturale) și Cazinoul Invizibil (program cultural dedicat comunității locale și tinerilor din Constanța).

În proiect: o masă rotundă cu stakeholderii, prelegeri și ateliere, storytelling, expoziție de fotografie, tururi virtuale 360 ale principalelor clădiri, tururi ghidate tematice alături de harta atracțiilor din Govora. Totul pentru a stârni interesul comunităţii, al autorităţilor locale şi al altor instituţii interesate pentru a demara un proces mai amplu.

Bugetul proiectului este de 6.000 de lei, iniţial. Acesta va fi folosit pentru realizarea materialelor promoționale și de suport (afișe, flyere, hărți turistice, vederi), pentru transportul și deplasarea echipei de organizare și pentru achitarea serviciilor furnizate de ghizii turistici.

Dacă se strâng mai mulţi bani, aceştia pot fi folosiţi pentru următorii paşi ai proiectului: un ghid de bune practici pentru renovarea clădirilor din zonă şi reabilitarea unui foişor istoric, reprezentativ pentru oraş.

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

15

Suma:

1,852 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

30 Day Fundraising Challenge ~ 2020

In beneficiul: Cercul Donatorilor Valceni - Govora - premisele unui oras ideal

Nu ești neapărat un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria ta campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi.

1,852 RON

Suma:

1

Galantomi:
15 Donatii

Pagini fundraising

Govora - premisele unui oraș ideal

Ștefania și Radu sunt tineri arhitecți pasionați de istorie și patrimoniu. Cum Radu este din Govora, ei și-au orientat studiul din timpul facult

6,000 RON Target
1,852 RON Suma
15 Donatii
30.866666666667% Complete