Cercul Donatorilor Valceni - Govora - premisele unui oras ideal

Status: Fundraising

"Govora - premisele unui oraș ideal" pornește de la ideea de a implica autoritățile locale și alți factori decizionali din zona Băilor Govora în procesul de dezvoltare locală durabilă, prin punerea în valoare a patrimoniului cultural local. În proiect: o masă rotundă cu stakeholderii, prelegeri și ateliere, storytelling, expoziție de fotografie, tururi virtuale 360 ale principalelor clădiri, tururi ghidate tematice alături de harta atracțiilor din Govora.

Suma:

1,852 RON

Galantomi:

1

Donatii:

15

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

"Govora - premisele unui oraș ideal" pornește de la ideea de a implica autoritățile locale și alți factori decizionali din zona Băilor Govora în procesul de dezvoltare locală durabilă, prin punerea în valoare a patrimoniului cultural local. În prezent, strategia de dezvoltare locală identifică starea clădirilor istorice (fie ele monumente istorice sau nu) ca un punct slab, fără a veni cu recomandări de acțiune.

Initiatorii proiectului sunt arhitecții Ștefania Hîrleață și Radu Tîrcă, alături de Asociația ARCHÉ. Asociația a fost fondată în 2012 cu misiunea de a susține și de a promova interesul pentru patrimoniu, prin înțelegerea rolului social al acestuia și a valorilor specifice. Principalele lor proiecte sunt Monumente Uitate (program cultural dedicat castelelor și conacelor din România), Școala de Vară ARCHÉ (workshop pluridisciplinar de cercetare a patrimoniului), Castle Break (program de tururi culturale) și Cazinoul Invizibil (program cultural dedicat comunității locale și tinerilor din Constanța).

În proiect: o masă rotundă cu stakeholderii, prelegeri și ateliere, storytelling, expoziție de fotografie, tururi virtuale 360 ale principalelor clădiri, tururi ghidate tematice alături de harta atracțiilor din Govora. Totul pentru a stârni interesul comunităţii, al autorităţilor locale şi al altor instituţii interesate pentru a demara un proces mai amplu.

Bugetul proiectului este de 6.000 de lei, iniţial. Acesta va fi folosit pentru realizarea materialelor promoționale și de suport (afișe, flyere, hărți turistice, vederi), pentru transportul și deplasarea echipei de organizare și pentru achitarea serviciilor furnizate de ghizii turistici.

Dacă se strâng mai mulţi bani, aceştia pot fi folosiţi pentru următorii paşi ai proiectului: un ghid de bune practici pentru renovarea clădirilor din zonă şi reabilitarea unui foişor istoric, reprezentativ pentru oraş.