Cercul Donatorilor Valceni - Poluarea aerului - monitorizare si solutii

Status: Fundraising

Poluarea aerului - monitorizare și soluții presupune instalarea unor senzori de măsurare a calității aerului, conștientizarea factorilor poluanți din oraș și găsirea de soluții alături de școlile participante, elevi, părinți și autorități. Proiect inițiat de elevi - o mostră de educație STEM în Vâlcea.

Raised:

Supporters:

Donations:

Grupul de inițiativă RX7O2 Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" își propune să amplaseze senzori pentru testarea calității aerului în diferite zone ale orașului, în special în mai multe școli, pentru a realiza un raport cu privire la impactul factorilor poluanți asupra mediului și al oamenilor. Toate datele vor fi publicate pe o platformă online, unde oricine este interesat de rezultatele constatate le poate accesa cu ușurință.

Membrii echipei fac parte din 2019 din proiectul Laboratorul Infinitronics, proiect finanțat de OMV-Petrom prin care elevii CNMB au acces la cursuri, materiale și suport de robotică și electronică prin care pot pune în practică teoria studiată la informatică, fizică și TIC. Activitățile Laboratorului presupun și lecții pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru elevii din alte școli și licee din oraș.

Bugetul proiectului este de 6.000 de lei. Acesta fiind alocat pentru obținerea aparaturii necesare creării stațiilor speciale de monitorizare a calității aerului (senzori temperatură și monitorizare calitate aer (PM2.5 și PM10); placă Arduino cu Wi-Fi; montare și alimentare stații), înființarea și administrarea site-ului.

În cazul în care se vor strânge mai mulți bani, pe lângă amplasarea mai multor stații, echipa de proiect își propune montarea de biciclete fixe de tipul WeWatt și suporturi de biciclete de tip rastel în școlile partenere.