Cercul Donatorilor Valceni - Colecteaza eficient pentru tine si comunitate

Colectează eficient pentru tine și comunitate are dublu rol - grijă față de mediu și organizare comunitară. În prim-plan este o campanie de reciclare a deșeurilor din mediul rural în care elevi, profesori și părinți sunt învățați despre colectarea selectivă, reciclarea materialelor și reutilizarea acestora, ca ulterior să dea mai departe cunoștințe și resurse altor școli pentru a le urma exemplul.

Asociația Pro XPert organizează în 5 școli din mediul rural activități de educație non-formală, training-uri și ateliere de creație cu tema colectării selective a deșeurilor și reciclarea materiilor prime (PET-uri, aluminiu, hârtie, sticlă, plastic). Ideea a pornit de la lipsa unui sistem de colectare și reciclare al deșeurilor care să poată acționa și în afara Râmnicului. Astfel, elevii și profesorii din comunitate sunt implicați activ la procesul de ecologizare al mediului. În urma pregătirii cadrelor didactice și a elevilor, fiecare școală va alege la rândul ei o alta, neimplicată în proiect, căreia îi va fi "mentor".

Cele 5 școli din proiect vor primi containere pentru colectare selectivă și prese pentru comprimarea PET-urilor și dozelor de aluminiu. Va porni un „bulgăre de zăpadă” care să schimbe mentalitățile privind colectarea selectivă și solidaritatea față de familiile și copiii în dificultate, deoarece banii strânși se vor împărți între cumpărarea altor containere și ajutorarea copiilor.

Asociația Pro XPert derulează de 15 ani proiecte în domeniul educației (formale și non-formale) în diferite domenii precum: protecția mediului, dezvoltare antreprenorială, incluziune socială, promovarea valorilor europene, democrație și drepturile omului. Au fost parteneri în proiecte regionale finanțate prin programele PHARE și POSDRU. În prezent au în implementare 3 proiecte finanțate prin programul Erasmus+, parteneriate strategice în domeniul educației tinerilor și adulților.

Bugetul proiectului este de 6.000 de lei și presupune achiziționarea de 5 seturi de containere pentru colectare selectivă și materiale pentru organizarea cursurilor.

Dacă suma depășește așteptările noastre, mai multe școli din județ vor fi implicate în proiect.

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

8

Suma:

680 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

30 Day Fundraising Challenge ~ 2020

In beneficiul: Cercul Donatorilor Valceni - Colecteaza eficient pentru tine si comunitate

Nu ești neapărat un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria ta campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi.

680 RON

Suma:

1

Galantomi:
8 Donatii

Pagini fundraising

Colectăm selectiv pentru copiii din județul Vâlcea!

Greta Thunberg ne-a învățat că nimeni nu e prea mic să facă diferența. În cazul meu aș spune că nimeni nu e prea bătrân să facă diferen

1,500 RON Target
680 RON Suma
8 Donatii
45.333333333333% Complete