Fundația Comunitară Vâlcea

Fundația Comunitară Vâlcea

Fondul Științescu

Status: Fundraising

FondulȘtiințescu - o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care încurajează  mentori pasionați să le arate copiilor - prin experimente si jocuri – latura disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale.

 

[ Show more ]
100% Complete

10,575 RON

Raised:

1

Supporters:

54

Donations:

10,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Tu la ce vârstă ai folosit pentru prima dată un microscop? Dar niște ochelari VR?

În 2021, în 15 proiecte din 20 de localități din județ, cu ajutorul mentorilor Știintescu Vâlcea 1.0 peste 1000 de elevi “trăiesc” știința în cadrul atelierelor STEAM. Miroase a curiozitate, se aude din fotografii “wow” și se vede recunoștința în ochii lor. 

Fondul Științescu este o mișcare națională de reenergizare a educației STEM care-i încurajează pe cei pasionați să le arate copiilor – prin experiment, activități practice și joc – acea latură a disciplinelor științifice care cu greu poate fi descrisă în manuale. 

La sfârșitul anului 2014 a fost inițiat Fondul Științescu, cu scopul de a cultiva pasiunea copiilor și tinerilor pentru domenii STE@M, într-un mod creativ, prietenos și util. De atunci sunt 15 fundații comunitare care aduc copiii mai aproape de științe în peste 120 de localități, iar în 2022 programul a ajuns și la Vâlcea. ️

Până acum, peste 220,000 de beneficiari au creat povești din pasiune pentru științe și peste 4,3 milioane de lei au fost investiți.

Beneficiari: Copiii și tinerii cu vârste între 6 și 19 ani din județul Vâlcea sunt cei cu care vor lucra mentorii Științescu. Aceștia (profesori, elevi, studenți, bibliotecari, cercetători, profesioniști) primesc din partea fondului finanțări, resurse, îndrumare și sprijin.

Proiectele pe care Fondul Științescu le finanțează sunt acele proiecte care pot ajuta elevii să descopere miracolele naturii, să arunce o privire în viitor, să înțeleagă ce au însemnat descoperirile științifice pentru omenire și ce pot să ne aducă tehnologiile moderne, să învețe cu pasiune științele exacte, dezvoltându-şi abilităţile necesare generaţiei de inovatori ai secolului XXI.

O donație înseamnă un ajutor pentru Fondul Științescu la Vâlcea, pentru a încuraja carierele copiilor si tinerilor în domeniile științelor și tehnologiei. Aceste donații vor fi dublate de RAF – Romanian American Foundation, partenerul fondator al programului.

Cu cei 10000 de lei pe care ne dorim să îi strângem în această campanie putem finanța o parte dintre proiectele Științescu Vâlcea 2.0.

Abia așteptăm să creăm noi povești despre știință la Vâlcea!