Govora - premisele unui oraș ideal

 

Ștefania și Radu Arhitecți pentru Govora Fundația Comunitară Vâlcea

30.866666666667% Complete
1,852 RON
Sumă strânsă
6,000 RON
Target
15
Donații

Ștefania și Radu sunt tineri arhitecți pasionați de istorie și patrimoniu. Cum Radu este din Govora, ei și-au orientat studiul din timpul facultății către valorile arhitecturale și urbanistice ale orașului-stațiune, din dorința de a contribui la revitalizarea acestui loc special. Amândoi au ales ca subiect pentru proiectul de absolvire a studiilor de arhitectură clădiri din oraș, au mers la arhive pentru a le afla istoria, au discutat cu comunitatea și și-au imaginat cum le-ar putea restaura și utiliza. Ambele diplome au fost foarte apreciate, cei doi primind din partea profesorilor Premiul pentru cea mai bună diplomă. O parte din materiale au fost publicate apoi în numărul 5 al revistei de arhitectură Mazzocchioo, ajungând la un public mai larg de specialiști.

În arhive și prin cercetarea de teren, Ștefania și Radu au adunat materiale utile pentru revitalizarea patrimoniului orașului și sunt motivați să își pună ideile în practică. Primul pas este convingerea actorilor locali și formarea unei mase critice de cetățeni și specialiști care să pună lucrurile în mișcare. Gândurile lor țintesc organizarea unor activități culturale – expoziții, conferințe, workshop-uri etc, precum și restaurarea unui foișor istoric. Însă unul dintre principalele obiective este elaborarea unei carte de arhitectură și urbanism suport pentru restabilirea valorilor culturale din Govora.

Celor doi arhitecți li s-a alăturat Asociația ARCHÉ, prin Irina Leca, vicepreședinte și istoric de artă. ARCHÉ activează în protecția și promovarea patrimoniului din 2012, iar Irina lucrează în special la mobilizarea actorilor instituționali, implicarea comunităților în revitalizarea patrimoniului și dezvoltarea de proiecte pentru atragerea de resurse. 

Împreună, Ștefania, Radu și Irina sunt convinși că arhitectura prețioasă a Băilor Govora poate contribui la dezvoltarea durabilă a locului și creșterea calității vieții, poate oferi un mediu plăcut pentru localnici și turiști localnicilor și poate atrage resurse disponibile la nivel național și internațional. Cei trei sunt hotărâți să lucreze alături de principalii actori locali și comunitate pentru a transforma împreună aceste idei în realitate.

Haideți să îi susținem în demersurile lor de a îmbogăți orașul Govora și să găsim împreună soluții pentru a transforma locul în "orașul ideal"!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația Comunitară Vâlcea este nou intrată în familia fundațiilor comunitare din țară.

Fundatia Comunitara Valcea este un reper in societatea valceana, un partener dinamic care sprijina initiativele locale prin conectarea resurselor cu proiecte de dezvoltare a comunitatii. 

"Govora - premisele unui oraș ideal" - ideea de a implica autoritățile locale și alți factori decizionali din zona Băilor Govora în procesul de dezvoltare locală durabilă, prin punerea în valoare a patrimoniului cultural local. 

Nu ești neapărat un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria ta campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi. Poti face asta pe Galantom prin intermediul campaniei 30 Day Fundraising Challenge. Provocarea ta va fi să implementezi o cam

 

15 Donații

Anonymous

200 RON
29 Jul 2020

Anonymous

50 RON
M-aș bucura să revăd locurile care mi-au marcat adolescenta mai frumoase de cum le știam. Mult succes!
28 Jul 2020
Felicitari pentru proiect!
28 Jul 2020
Spor în tot ceea ce faceți!
28 May 2020
10 Apr 2020
28 Mar 2020

Anonymous

500 RON
Cu mare drag pt Govora
11 Mar 2020

Vivix

75 RON
05 Mar 2020
05 Mar 2020

Anonymous

24 RON
05 Mar 2020

Simona T

75 RON
04 Mar 2020

Anonymous

50 RON
Succes, avem nevoie de proiecte ca acesta pentru comunitate
04 Mar 2020
04 Mar 2020
04 Mar 2020

Anonymous

50 RON
Mult succes!
03 Mar 2020