Cercul Donatorilor Valceni - Poluarea aerului - monitorizare si solutii

Poluarea aerului - monitorizare și soluții presupune instalarea unor senzori de măsurare a calității aerului, conștientizarea factorilor poluanți din oraș și găsirea de soluții alături de școlile participante, elevi, părinți și autorități. Proiect inițiat de elevi - o mostră de educație STEM în Vâlcea.

Grupul de inițiativă RX7O2 Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" își propune să amplaseze senzori pentru testarea calității aerului în diferite zone ale orașului, în special în mai multe școli, pentru a realiza un raport cu privire la impactul factorilor poluanți asupra mediului și al oamenilor. Toate datele vor fi publicate pe o platformă online, unde oricine este interesat de rezultatele constatate le poate accesa cu ușurință.

Membrii echipei fac parte din 2019 din proiectul Laboratorul Infinitronics, proiect finanțat de OMV-Petrom prin care elevii CNMB au acces la cursuri, materiale și suport de robotică și electronică prin care pot pune în practică teoria studiată la informatică, fizică și TIC. Activitățile Laboratorului presupun și lecții pentru elevii de gimnaziu, cât și pentru elevii din alte școli și licee din oraș.

Bugetul proiectului este de 6.000 de lei. Acesta fiind alocat pentru obținerea aparaturii necesare creării stațiilor speciale de monitorizare a calității aerului (senzori temperatură și monitorizare calitate aer (PM2.5 și PM10); placă Arduino cu Wi-Fi; montare și alimentare stații), înființarea și administrarea site-ului.

În cazul în care se vor strânge mai mulți bani, pe lângă amplasarea mai multor stații, echipa de proiect își propune montarea de biciclete fixe de tipul WeWatt și suporturi de biciclete de tip rastel în școlile partenere.

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

2

Suma:

150 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2020

30 Day Fundraising Challenge ~ 2020

In beneficiul: Cercul Donatorilor Valceni - Poluarea aerului - monitorizare si solutii

Nu ești neapărat un sportiv pasionat, ziua ta de naștere a trecut, nu ai o provoare personală pe care să o folosești pentru a promova o cauză, dar vrei să ajuți organizând propria ta campanie de fundraising pe o perioadă determinată pentru cauza în care crezi.

150 RON

Suma:

1

Galantomi:
2 Donatii

Pagini fundraising

Îi sprijin pe inovatorii de la Vâlcea!

Am o experiență de peste 10 ani în dezvoltarea de aplicații software web-based, iar în ultimii 5 ani m-am implicat alături de foști bursieri G

1,500 RON Target
150 RON Suma
2 Donatii
10% Complete